Villa Joutsenrinne, tunturin helmi

Yllätyksellisyys on mitä ihaninta eri vierailukohteissamme. Tämän kertainen kohteemme Rukalla, Villa Joutsenrinteessä oli juuri tätä: yllätyksellinen ja ihana kokemus!

Villa Joutsenrinne

Ruka lomakohteena on piirtynyt vahvasti mielikuviimme talvisena paratiisina, joka on talvilajeja rakastavan unelmakohde. Vaikkakin tiesimme entuudestaan alueen hyvistä ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista, Joutsenrinne ympäristöineen yllätti meidät positiivisesti myös kesälomailijan kohteena. 

Valo tulvi useista ikkunoista tilavaan oleskelutilaan

Saavuimme mutkittelevaa hiekkatietä perille ja vastassa oli omassa rauhassa kallion laella oleileva 10 hengen korkeatasoisesti varusteltu Villa. Varaajaa miellyttää aina tunne siitä, että majoituksen suunnittelussa ja varustelussa on ajateltu vieraan viihtyvyyttä. Kauniit ja värikkäät pyyhkeet pyyherappusilla, kauniit ja laadukkaat viinilasit, kuivat takkapuut, puhtaat ja huolitellut puitteet kertovat, että olet lämpimästi tervetullut ja viihtymisesi on tärkeää. Tässä kohteessa tämä kaikki oli onnistunut loistavasti.

Luonnon taidetta

Villa ja sen ympärillä oleva luonto oli todellakin meidän, kesämatkailijoiden mieleen. Lasten mielikuvitus sai virikkeitä rinteillä, kun he kiipeilivät niitä ylös, keräsivät kiviä ja kuvasivat vanhoja käppyräisiä kelopuita.

Riippukeinu ja oma hetki

Villan varusteluun kuului myös kajakki ja vene, joten melominen ja soutaminen onnistuu kauniilla Viipusjärvellä. Paikka tarjoaa jokaiselle mukavaa tekemistä, oli se sitten kalastaminen, uiminen, vaeltaminen tai muu liikunta, riippukeinussa köllöttely tai kaikkea näitä.

Jykevät pitkospuut ja portaat vievät rantaan

Tarkoituksenamme oli alunperin vierailla Rukan kuuluisissa kohteissa, mutta halusimmekin jäädä parin päivän vierailumme ajaksi Villaan ja nauttia siitä sekä sen lähiympäristöstä, muuta emme kaivanneet.

Rukalla on toki näin kesäaikaankin paljon eri aktiviteetteja ja tutustumiskohteita. Mikäli tavoitteena on nähdä mahdollisimman paljon, kannattaa varata vierailuun useampi päivä. Upeat maisemat ovat jokaisen luonnossa liikkujan paratiisi! Vaellusreitit kiertelevät ainutlaatuisessa ympäristössä, jonka varrella voi nähdä myös monia harvinaisia eläinlajeja. Kirkasvetiset järvet ja joet houkuttelevat myös kalastamaan tai vaikka koskenlaskuun. Suosittelemme kohdetta kesämatkailijoille hyvin lämpimästi!

Villan sisustus oli tyylikäs ja lämminhenkinen
Kaunis ruokailuryhmä yhdisti keittiön ja oleskelutilan yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi
Villan varusteluun kuului myös hyvä viinilasivalikoima, loistavaa!

Villa Joutsenrinteen alakertaan tulvi valoa ympäröivistä isoista ikkunoista, joista avautui maisema Viipusjärvelle. Kaksikerroksinen Villa oli valoisa ja vaaleat hirsiseinät saivat tilan tuntumaan avaralta. Ilmapiiri oli luotu tyylikkääksi mutta kotoisan lämpimäksi. Keittiön jykevän pöydän ympärille mahtuu suurempikin porukka syömään.

Parvella nukkumapaikat kuudelle henkilölle

Alakerrassa makutilaa on kahdessa huoneessa ja lisätilaa tuo tilava parvi. Parvelle mahtui nukkumaan kuusi henkilöä ja lapset varasivatkin sen itselleen saman tien. Ehkäpä pelikonsoli vaikutti valintaan myös. Mökkiä kiersi tilava terassi, jossa voi viettää aikaa auringossa päivän ajasta riippumatta. 

Laiturilta oli ihana pulahtaa virkistävään veteen

Saunan löylyjen ja virkistävän uinnin jälkeen mielikin saavutti ihanan rentoutuneen ja rauhaisan olon. Kaupungissa asuvana arvostaa omaa rauhaa ja yksityisyyttä, jota tämä kohde tarjosi. Ei haitannut, vaikka uikkarit jäivätkin kotiin. 

Päivä päättyi teehetkeen laiturilla ja samalla suunnittelimme jo uutta lomaa yöttömään yöhön Joutsenrinteelle. Löysimme uuden suosikin kesäkohteeksemme. 
Löydät lisää tietoa ja varausmahdollisuuden Villa Joutsenrinteeseen tästä.

Iltatee ja ilta-aurinko <3

Lämmin kiitos tästä kokemuksesta Villa Joutsenrinne!

Rakkaudella,

M&M

Kategoria(t): Mökkeily Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *