Mökkeily

Heinäkuun lomailua

Päätimme tehdä pienen koonnin heinäkuun reissuistamme myös tänne blogiin. Suomesta löytyy niin paljon kauniita ja tutustumisen arvoisia paikkoja! Tänä kesänä halusimme kiertää kaupunkeja, jotka ovat vieneet meidän ja varmasti usean muunkin sydämet.

Teimme pitkälti matkasuunnitelmamme jo meille ennestään tuttuihin kaupunkeihin, koska ne ovat päässeet koko perheemme top-5 listalle ja näihin kesäkaupunkeihin tahtoo palata aina uudestaan jos mahdollista.

Yksi ehdoton suosikkimme on välimerellinen Naantali. Ihanat vanhat puutalot, pienien kujien myymälät ja kahvilat sekä merimaisemat ovat valloittavimpia asioita tässä saaristokaupungissa.

Vierailumme kaupungissa koostui lasten ja aikuisten toiveesta: Muumimaailmassa sekä, totta kai, vanhasta kaupungista. Muumimaailman tunnelma saa aina hyvälle tuulelle ja vaikka siellä on käynyt jo moneen kertaan vuosien saatossa, se ihastuttaa aina niin pienempiä kuin meitä aikuisiakin. Naantalissa yövyimme leirintäalueella Naantali Campingissa. Leirintäalue on melko suuri, mutta ympäristö on viihtyisä. Auringon laskiessa mietimme kuinka aina tänne tullessa tuntuu, että aika loppuu kesken ja toivoisi voivansa viettää vielä yhden aurinkoisen päivän tässä viehättävässä kaupungissa.

Toisena ehdottomana suosikkikohteenamme on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Savonlinna, tuo kaunis kaupunki, jossa vietämme aikaa risteillen ja tietenkin Olavinlinnan historiaa tunnelmoiden. Tänä vuonna koimme myös oopperan, joka vei sydämen samantien. Jatkossa Savonlinnan Oopperajuhlat kuulunevat meidän vuosittaisiin kohteisiimme. Upea ja vaikuttava elämys!! Savonlinnan iloiset ihmiset ja “lupsakka” tunnelma saa ajan hidastumaan. Yhtä äkkiä ei ole aikatauluja, eikä kiire minnekään.

Uusiksi kohteiksi valitsimme tänä kesänä Porvoon ja Loviisan. Näissä kaupungeissa olemme käyneet, mutta tällä kertaa halusimme tutustua niihin tarkemmin, ajan kanssa. Kuinka ihania, vanhaa aikaa henkiviä kaupunkeja!

Sanotaan, että vanha Porvoo on kuin suoraan satukirjasta ja sitä se todella on! Mielikuvitus saa siivet kävellessä noita ihania pieniä mukulakivikujia vanhojen puutalojen ympäröimänä. Meille, vanhaa rakastaville, nämä kaupungit olivat elämys ja nautimme niiden tunnelmasta ja eri kohteista paljon.

Vanhat kaupungit ovat meidän sydäntä lähellä. Niiden pitkä historia ja silmiä hivelevä arkkitehtuuri on niin kaunista, ettei sitä väsy katsomaan ja kokemaan koskaan. Ennen nähtiin vaivaa rakennusten ulkonäköön ja yksityiskohtiin ja se on virkistävää vastapainoa nykyajan yksinkertaiselle ja pelkistetylle tyylille, missä tärkeintä on nopeus ja käytännöllisyys, ei niinkään kauneus ja yksityiskohtainen kädenjälki.

Viimeinen kohteemme tällä kiertomatkalla oli Pori. Pori valikoitui ihan sen upeiden hiekkarantojen takia. Halusimme viettää pari kiireetöntä rantapäivää. Vaikka lämpö ei hivellytkään tällä kertaa, upeat hiekkarannat olivat näkemisen arvoiset ja me kaikki nautimme auringosta ja sinisestä merestä!

Kiitos upeat kaupungit ja sen ihmiset! Ihania kohtaamisia ja kokemuksia, jotka taltioituvat sydämeen. Niitä on ihana muistella siihen asti, kunnes taas kohdataan.

Rakkaudella Sinulle,
M&M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram