Mökkeily

Piipahdus Grand Hotel Tammerissa

Joskus arkea piristää yllättävät reissut ja eilen sain tällaisen piristysruiskeen arkeen. Meille muuttavan uuden karvaisen perheenjäsenen hakumatka aikaistuikin viikolla ja muutti näin matkajärjestelyt kokonaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisimme urakoineet pitkän ajomatkan yhteen kokonaiseen vuorokauteen, lähtien matkalle jo ennen auringonnousua ja palaten yömyöhään. Nyt kuitenkin aikataulun pakottamana sain etsiäkin nopean yöpymispaikan matkamme varrelta.

Koska aikaa ei ollut tehdä mittavia hakuja ja etsintöjä, joita yleensä matkaa suunnitellessa teen, oli vain luotettava nopeaan intuitioon Hotels.com sivustoa selaillessa. Ketjut eivät yleensä minua kutsu, puhuttiin sitten majoituksesta tai ruoasta, mutta tällä kertaa Radisson Blu- ketjuun kuuluva Grand Hotel Tammer resonoi ja varasimme sieltä yöpymisen.

Vanha ja historiallinen puhuttelee minua aina, sillä historian tuomaa tunnelmaa ei voida keinotekoisesti luoda. Grand Hotel Tammer on yksi Suomen vanhimmista hotelleista ja sen valtavan korkeat katot, leveät käytävät ja massiiviset rakenteet kertovat vanhasta ajasta, jolloin tehokkuus ei ollut rakentamisen tärkein tulokulma.

Hotelli oli kaunis ja sen vanhan ajan henki näkyi sisustuksesta. Kirjautuessamme vastaanottovirkailija kertoi hotellin tarinaa. Oli oikein mukava kuulla siitä ja tuli vaikutelma, että hotellista ja sen tarinasta oltiin ylpeitä ja haluttiin vieraan kokevan se myös.

Vaikuttavat yksityiskohdat sisustuksessa olivat hotellin kristallikruunut, joita hotelliin on aikoinaan tuotu Ranskasta asti. Kristallikruunut ovat oma lajinsa ja niistä voisi kirjoittaa jo ihan oman artikkelin. Ne ovat kauniita ja luovat viimeisen silauksen kokonaisuuteen. Ne ovat toisaalta myös vaikeita, sillä vaikka silmää miellyttävä kruunu löytyisikin, tila määrittelee lopulta sen, voiko kruunu koristaa juuri tuota kohtaa. Hotelli Tammer oli kuorutettu kauniilla kruunuilla ja tummalla puulla.

Avatessa jykevän oven huoneeseen, eteen avautui sopusuhtainen, kauniisti sisustettu huone. Huoneessa jatkui tumma puu ja ikkunasta avautui näkymä kaupunkiin. Wc-tilat ovat aina arviointini kohteena toki jo siksi, että se huoneena on majoittujalle tärkeä ja sen hygieenisyys tai sen puute joko jatkaa hienosti hohdokasta, onnistunutta majoitusta tai sitten romuttaa pahimmillaan hyvin alkaneen varauksen. Hotelli Tammerin kylpyhuoneen sisustuksessakin oli maltettu olla uskollisia vanhalle tyylille.

Koska majoituksemme tarkoitus oli vain tarjota yösija, ei tutkimusmatkalle hotelliin tai sen ympäristöön ollut tällä kertaa mahdollisuutta. Kuitenkin päätimme vielä illalla saapuessamme käydä kokemassa hotellin oma ravintola. Hyvin usein hotellien omat ravintolat jäävät kakkossijalle ja ruokailemaan usein suunnataan muualle. Niin tälläkin kertaa oli alkuperäinen tarkoitus ja tarkistelinkin kulinaristiystävältäni Tampereen hyvistä ruokapaikoista. Koska kello ei ollut puolellamme, päätimme antaa hotellin ravintolalle mahdollisuuden.

Iltapalaksi sopi antipastot ja hyvä viini. Ravintola oli italialainen ja listalta löytyikin hyvä valikoimia jaettavaksi sekä ammattitaitoinen tarjoilija löysi itse kokoamaamme illalliseen sopivan viinin. Tunnelma oli rento ja miellyttävä ja ruoka oli todella hyvää.

Joskus matkailu yllättää ja hotelli Tammer tulee olemaan tarkempana kohteenamme tulevaisuudessa, sillä tämä vanha kaunis hotelli on upea piristysruiske tavanomaiseen ketjuiluun. Kiitos Grand Hotel Tammer.

Rakkaudella M&M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram