Mökkeily

Elämän kerrostumia

Asumme talvikaudet kaupungissa, miltei satavuotiaassa mansardikattoisessa talossa.
Muuttaessamme taloon muutamia vuosia sitten, perusremontti autionakin olleeseen taloon oli jo tehty. Muutto oli siinä mielessä helppo. Kuitenkin talovanhus kaipaa moniltaosin kunnostusta ja ehostusta. Olen syvästi kiitollinen talon remontoijille, sillä he ovat arvostaneet vanhaa ja alkuperäistä, joten siitä on hyvä jatkaa.

Tämän kevään projektimme on yläkerran muutostyöt. Palautamme siellä huoneet alkuperäiseen muotoonsa sekä isonnamme yhtä huonetta siirtämällä väliseinää. Vanhat lattialankut saavat uuden maalikerroksen, samoin katot.

Vanhan talon kanssa on tärkeää malttaa tunnustella, katsella ja fiilistellä. Suurin virhe on rynnätä suuriin muutoksiin heti. Olemme omassa talossamme säästyneet paljolta kun olemme antaneet ajan kulua. Usein vanhan keskellä tulee into uusia, ja silloin saatetaan tehdä peruuttamattomia virheitä. Maltti on tässä valttia <3

Vanha hirsiseinä löytyi monen tapettikerroksen alta. Kerroksia onnistuttiin saamaan yhtenäisinä muutamia, joista kehystäjä sommittelee portaikkoon taulut. Oli mielenkiintoista lukea vanhan sanomalehden kirjoituksia 🙂

Blogissa kerrotaan remontin vaiheista ja sisustusideoista.

Aurinkoa päiviisi!

Remontin keskeltä,

M&M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram