Toukokuun tuokioita

Toukokuu on ollut  aivan ihmeellinen! Aurinko ja lämpö on hellinyt enemmän kuin monina viime vuosina yhteensä. Nautittu on joka sekunnista koska koskaan ei voi tietää ovatko nämä viimeiset hellepäivät koko Suomen arvaamattomassa kesässä.

Kaksi marja-aroniaa on istutettu pihallemme aikaisempien asukkaiden toimesta. Ne ovat olleet jotenkin yksinäisen näköisiä, joten saimme ajatuksen portista, joka on tehty suvun vanhan navetan kätköistä löytyneistä heinäseipäistä.

 

Jos kaikki menee hyvin, tänä syksynä puutarhasta poimitaan paljon omenaa

Viimeiset päivät on vietetty kasvihuoneen ja kesäkukkien parissa. Vaikka yleinen ohjeistus pohjoisen leveyksille kukkien istuttamisen suhteen onkin se, että ne kannataa istuttaa vasta kesäkuun 10. päivän jälkeen, otimme riskin.

 

Kasvihuoneeseen istutettiin tälle vuodelle amppelimansikkaa, kurkkua, tomaattia ja kesäkurpitsaa.  Kasvu onkin jo kovassa vauhdissa. Ihana päästä napsimaan aineksia kesän kokkailuihin omasta puutarhasta! Jokin kutsumaton vieras on käynyt aika-ajoin rokottamassa lehden sieltä, toisen täältä. Se ei haittaa, sillä eivät kasvit ole siitä kärsineet.

 

krassin taimet kasvavat hurjaa vauhtia. Esikasvattamalla ne ennättävät kukkia hyvin.

 

kesähuone

Viime vuonna loppukesästä valmistui kesähuone. Tämä on siis ensimmäinen kesä kun saamme nauttia siitä ja kattaa päiväkahvit sen suojissa. Pieni keidas lähiön keskellä! Muutamia lautoja uupuu nurkista, mutta pääpiirteittäin kaikki on valmista. Kesähuoneen ruokapöydän on tehnyt itse talomme entinen asukas. Tuolit on ostettu kirpputorilta muutamalla kympillä. Ne saivat uuden valkoisen maalin ja sopivat oikein hyvin massiivisen pöydän kumppaneina. Vielä istun kesähuoneessa ja mietin sen sisustusta. Näen silmissäni ihanan vihreän ja lämpimän keitaan, jossa  mieli ja aistit lepäävät. Saa nähdä, saadaanko haave toteutumaan. Siitä lisää täällä blogissa myöhemmässä vaiheessa.

 

Lempeää kesän alkua Sinulle <3

 

Rakkaudella M&M

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *