Mansikkaa ja vaniljajäätelöä

Mummimme neuvoi nauttimaan elämästä, syömään mansikat mansikoina ei hilloina ja vaniljajäätelön kera.

Muistelimme tänään rakasta mummiamme ja hänen kunniakseen nautimme perheidemme kanssa kesästä ja tietenkin mummin ohjeiden mukaan mansikoista ja jäätelöstä.

Jäätelön syönnin lomassa kerroimme isoäidistämme lapsillemme. Kerroimme siitä, kuinka tiukalle mummi letitti saparomme kouluaamuina, lihapullista jotka maistuivat taivaalliselle, pihakoivun kiikusta, mummin karitsoista ja kissoista sekä hersyvästä huumorista. Esiliinasta, jonka taskuista löytyi kaikki tarvittava.

Ihania muistoja ja kuinka tärkeitä muistoja, jotka jatkavat olemassaoloa suvussa. Ehkä omat lapsemme kertovat nämä samat asiat omille lapsilleen samalla kun syövät vaniljajäätelöä ja mansikoita 🙂

Jäätelö tehtiin tähän hetkeen ihan itse. Tässä ohje  perusjäätelöön,  jonka tekemiseen et tarvitse jäätelökonetta. Voit maustaa jäätelömassan oman maun mukaisesti tai lisätä sinne marjoja tai hedelmiä.

Vaniljajäätelö:

3 luomu kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria (joskus lisään myös aitoa vaniljaa, jolloin väristä tulee vähän tummempi)

3 dl kuohukermaa

Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
(Tomusokerin siivilöiminen on tärkeää, jotta jäätelömassasta ei tule paakkuista!)
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin kerma.
Lisää keltuaisiin kerma- ja valkuaisvaahto. Mausta massa ja pakasta se.

Sekoita jäätelöä pari kertaa pakastumisen aikana, jotta rakenteesta tulee ihanan sileä ja hyvä.

Sydänkuppi on Terra Nostra keramikin tuotteita Ruotsista.

Terra Nostran Keramiikka on rouhean kaunista ja toimii tässäkin vallan hyvin myös jäätelöastiana ison kokonsa puolesta.

 

Vaniljaista kesää ja nautinnollisia hetkiä Sinulle

 

Rakkaudella,

M&M

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *