Kesähuoneen tarinaa

Vuosi sitten suunnittelimme oleskelutilaa ulos, joka muuntuisi kesäkauden vehreästä keitaasta talven kynttilätunnelmaan. Iso osa motivaatiota tilan rakentamisessa oli myös  niin vaihtelevat ilmat erityisesti kesäaikaan, että kyllästytti juoksuttaa terassin istuimien tyynyjä ja mattoja sisään ja ulos. Katetussa tilassa ne saisivat olla ihan rauhassa kelistä huolimatta. Katettu terassi ei tullut kohdallamme kysymykseen, sillä kotimme kuuluu suojelukohteisiin, eikä prosessi sen osalta houkutellut.

Kesähuoneen seinäelementit teetätettiin valmiiksi jo talven aikana ammattilaisilla. Jäljelle jäi vain pystytys ja katon rakentaminen.

Mieheni suunnitteli kesähuoneen pääpiirteittäin ja tarkat piirustukset teki sama rakennusinsinööri joka on ollut kesämökkimme pääsuunnittelijana. Toivomuksenani oli sen verran tilaa, että sisälle saa sisustettua niin ruokailuun kun oleskeluun tarvittavat kokonaisuudet. Runkomateriaaliksi valittiin puu ja ikkunoiksi polykarbonaattilevyä, joka näyttää ihan aidolta lasilta mutta kestää todella hyvin jalkapallon osumat tai huolimattomat haravan heiluttelut eikä haalistu ajan kuluessa, kuten jotkin muovilaadut. Katto tehtiin maidonvalkeasta (opaali) kennomuovista, joka heijastaa osan auringon lämmöstä pois ja auttaa pitämään kesähuoneen miellyttävänä kuuminakin kesäpäivinä. Tämä onkin osoittautunut kuluvana kesänä todellakin loistavaksi ratkaisuksi! Kesähuone oli jo huhti-toukokuussa miellyttävä oleskelutila mutta on ollut silti viimeaikojen yli 30 asteen lämpötiloissa suorastaan ihanan viileä.

Kierrepaalujen ja Leca-harkkojen päälle nousi hiljalleen seinäelementit, lattia ja katto. Lumiset talvet asettavat vaatimuksensa katon rakenteeseen – viime talvi olikin erittäin luminen ja katto kesti rasitukset loistavasti.

Kesähuoneessa tuoksuu jo kahvi ja tulevia syksyn syntymäpäiväjuhlia suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Vanhoista kivijalkalohkareista tehdyt väliaikaiset askelmat saivat jäädä pysyviksi.

Hiljalleen oli sisustuksen vuoro. Emme halunneet siihen menevän ylimääräistä rahaa, joten pengoimme varastoja, jonka uumenista pöytä sekä tuolit ja muutkin koristeet löytyivät. Sohva hankittiin jo aikaisemmin kesäkalusteiden alennusmyynnistä. Sohva on kulmasohva, mutta on miellyttävämpää istua kasvotusten kuin vierekkäin, joten sohvan osat ovat erotettu toisistaan.

Vanha keittiön pöytä ja kirppikseltä aikoinaan hankitut tuolit saivat uuden tehtävän. Ne näyttävätkin oikein mukavilta uudessa tilassa.

Vanhoista tavaroista löytyi muutamia yksityiskohtia tilaa koristamaan.

Pidämme rouheista muodoista ja materiaaleista. Lecasoraharkot kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat aivan oivia sisustuksessa ja luovat mielenkiintoisen sekä rennon tunnelman.

 

Ihania ja inspiroivia kesäpäiviä Sinulle,

Rakkaudella M&M

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *