Satumainen Pikisaari

Aika kuluu niin nopeasti. Siitä onkin luvattoman pitkä aika, kun viimeksi kirjoitimme tänne blogiin. Pitkä aika on myös siitä, kun olemme voineet tutustua uusiin kohteisiin ja paikkoihin.

Tänä viikonloppuna se viimein onnistui, vaikkakaan ei mennyt ihan niin kuin olimme suunnitelleet.

 

Vanhat huonekalut luovat vahvaa tunnelmaa jykevien hirsiseinien lisäksi
Vanhat huonekalut luovat vahvaa tunnelmaa jykevien hirsiseinien lisäksi

Viikonloppu piti olla syntymäpäiväjuhlintaa samalla kun olisimme saaneet nauttia ihanasta vanhan talon energiasta ja hengestä. Sairastuminen kuitenkin muutti suunnitelmia, mutta sen verran ehdimme käydä majapaikassamme, että istuimme hetken jyrkillä portailla ja hengitimme tuon ihanan vanhan talon rauhaa sisuksiimme.

Pitkä pöytä kutsuu istumaan tuntemattomienkin ihmisten seuraan vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia
Kauniit valkoiset portaat johdattivat ullakkohuoneeseen

Keskellä Pikisaarta, vanhojen talojen ryppäästä löytyi Guesthouse Pikisaari, josta varasimme toiselle perheellemme perhehuoneen. Perhehuone oli kunnostettu yläkertaan, ullakolle ja oli yksi ”huone” majatalossa, jossa myös muita yöpyjiä jakaa yhteisesti keittiön, WC tilat sekä saunan. 

Olimme kuin Tuhkimo sadussa, kun kävelimme ullakolle jyrkkiä rappusia ja avasimme ovikoodilla ullakkohuoneen, jossa oli neljälle makuupaikat. Huone oli kaunis ja rauhallinen. Sen pienistä ikkunoista oli mukava katsella romanttisen Pikisaaren raittia. 

Suloiset erilliset vuoteet

Joskus timantit ovat ihan nenän edessä! Vaikka aikaa emme voineet viettää tuossa tilassa, mieli virkistyi ja energisoitui jo pienellä visiitillä.

Huoneisto oli siisti ja tunnelmallinen. Sen huonekorkeus yläkerrassa oli matala, joka ei meille ollut ongelma, mutta perheen pisimmät joutuivat paikoin varomaan otsaansa. Pehmeät pedit kutsuivat lepäämään ja katsomaan satumaisia unia, mutta jouduimme peruuttamaan matkamme ja lähtemään kotiin. Olimme kiitollisia kuitenkin siitä, että ennätimme raottaa tuon ihanan majatalon ovea sen verran, että saimme hetken elää vanhaa satua ja huokailla siskosten kesken. Tässä oli jotakin, mikä blogimme tausta-ajatuksena juurikin on; mökkeily mielentilana, joka ei vaadi välttämättä mitään konkreettista.

Tämä kohde jäi sydämiimme niin, että vielä varaamme sen uudelleen ja vietämme siellä kokonaisen päivän.

Onni rakentuu pienistä arjen asioista

Kiitos Pikisaari!

Lempeitä pakkaspäiviä Sinulle,

Rakkaudella M&M

Kategoria(t): Mökkeily Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *