Talvisia rinteitä ja Oscar Wilden viisauksia

Kevään toinen kohteemme sijaitsi ihanien rinteiden keskellä Tahkolla. Vierailu Karkutahkolla ajoittui oivallisesti ystävänpäiväksi ja vuorokausi upean luonnon ja hiljaisuuden keskellä tuli kuin tilauksesta katkaisemaan kiireisen kevään. Tämä kohde kiinnosti erityisesti siksi, koska meistä toinen oli vieraillut kesäkaudella samaisessa paikassa. http://www.karkutahko.fi/

Karkutahko aurinkoisen rinteen kupeessa

Meitä odotti suloinen kaksi kerroksinen mökki, jota ystävällinen omistaja tituleerasi naisten suosimaksi mökiksi. Omistajalla oli myös kaksi muuta rinnemökkiä, joissa saimme piipahtaa. Mukavan vastaanoton kruunasi takassa loimuava tuli. 

Tuli takassa toivotti vieraat tervetulleiksi

Asetuimme taloksi ja nautimme päiväkahvit aurinkoisella terassilla ja ihailimme ympärillä olevia maisemia.  Kuinka hiljaisuus tuntuikin hyvältä kaupungin melun ja hektisyyden jälkeen. Suuntasimme sen jälkeen kohti Tahkon suosittuja maastoja. Vaikka meistä kumpikaan ei laskettele, vaihtoehtoisia ulkoilumahdollisuuksia löytyi. Tutustumisen arvoisena paikkana voimme mainita mm Tahkovuoren huipulta löytyvän Panoraama Bar & Cafen jääsaunoineen.

Yläkerran oleskelu- ja pelitila

Meidän intohimona on tehdä löytöjä, kurkistaa tiloihin ja aistia erilaisia tilojen synnyttämiä fiiliksiä. Innostumme aina kun löydämme persoonallisia, uniikkeja kohteita, joissa on aistittavissa omistajan kädenjälki ja aito vieraanvaraisuus. Vaikka tämä mökki sijaitsi ihan ns. pelipaikoilla, ympärillä oli kuitenkin ihana rauha ja hiljaisuus. Tämä kohde on oikein oiva valinta perheille. Mökkiin mahtui 10 henkilöä, joten kaksikin perhettä mahtuu majoittumaan samaan tilaan. Hyvä varustetaso helpottaa mökkeilyä tässä kohteessa. Kesäaikaan mökin edustalla on lampi, jonka nyt lumikerros peitti alleen.  

Nyt oli tilaisuus viettää siskosten kesken Ystävänpäivää ja juhlan kunniaksi ostimme Viinilehden vuoden 2018 yhdeksi parhaimmista viineistä valitun Itävaltalaisen Steininger,joka sopi aivan loistavasti salaatin ja valkosipulipatongin kanssa.

Vaikka joskus mökki-iltaan riittäisi yksinkertaisuudessaan takassa paistettu grillimakkara, niin tätä yhteistä aikaa halusimme juhlistaa rakkaudella valmistetun ruoan ja huolella katetun pöydän ääressä. 

Saunan pehmeät löylyt rentouttivat ruuhkavuosissa elelevien naisten hartioita. Pysähdyimme pohtimaan sitä, kuuluuko ihmisen elämään pakosti paljon puhutut ja negatiivissävyisesti lietsotut ruuhkavuodet vai olisiko meillä mahdollisuutta valita toisin suhtautumisessamme elämän aktiivisempaan ajanjaksoon. Onko sekin mielentila, jonka valitsemme ja johon voimme vaikuttaa? 

Mehän olemme ajatustemme summa, joten sillä miten itseensä ja elämäänsä suhtautuu, viitoittaa pitkälle sitä, millainen arki meillä jokaisella on. Ilo ja nauru ovat kuuluneet aina elämäämme, vaikkakaan meitä ei ole säästetty suruilta ja huoliltakaan. Muistelimme viisaan miehen Oscar Wilden sanoja: ”Ole oma itsesi, kaikki muut ovat jo varattuja!” ja heitimme löylyä.

Ilta vaihtui yöhön naurun ja muisteluiden merkeissä.

Mökissä oli paljon makutilaa

Armollisuutta arkeesi myös Sinulle,

Rakkaudella M&M

Kategoria(t): Mökkeily Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *