Näköalahuoneistot Ukkohallan rinteillä

Meille avautui mielenkiintoinen mahdollisuus vierailla uusissa Ukkohallan Sky Cabins-huoneistoissa ja samalla tutustua paikan monipuoliseen lomailutarjontaan.

Hyrynsalmen kunnassa, Kainuun jylhissä maisemissa aivan Syväjärven tuntumassa sijaitsee Ukkohalla laskettelurinteineen. Ukkohallan monipuolinen tarjonta oli positiivinen yllätys! Erityisesti meitä viehätti 9 saunan Saunamaailma. Aivan upea!

Mökkeilyä rakastavina, rakastamme ainakin yhtä paljon saunomista 🙂

Majoituimme rinteiden harjalla sijaitsevissa upouusissa huoneistoissa. Huoneistot ovat Mammuttikodin valmistamaa Olokoto-mallistoa.

Olokodon rakennuksissa pyritään häivyttämään rakennuksen olemassaolo ja tässä olikin onnistuttu hienosti. Kaikessa selkeälinjaisuudessaan mökki oli kutsuva ja harmoninen. Huoneiston lasiseinät avasivat upeat näkymät rinteille. Maisema pysäytti meidät pitkäksi aikaa vain ihailemaan näkymää. Katso lisää Olokoto-mallistosta täältä.


“Olokodon rakennuksissa suunnittelufilosofia pohjautuu ajatukseen, jossa rakennuksen olemassaolo pyritään häivyttämään detaljeiltaan minimaalisella muotoilulla ja selkeälinjaisuudella.”

Sisustus tuntui raikkaalta ja selkeältä. Harmooniset ja neutraalit värit korostavat luonnon läsnäoloa. 30m2 huoneistoon mahtuu kaikki tarpeellinen. Huoneistossa on pieni keittonurkkaus, jossa voi itse tehdä pientä purtavaa. Huoneiston astiasto Pentikin Saaga-mallisto sopi mökin teemaan ja tyyliin erittäin hyvin. Tilavassa tummansävyisessä pesuhuoneessa kontrastia luo kiiltäväpintaiset, yksinkertaiset kylpyhuonekalusteet. Huoneistossa on makuutilat 4 henkilölle. Iso moottoroitu sänky lasikaton alla sekä levitettävä sohva erillisessä tilassa, jonka voi halutessaan erottaa yhteisestä tilasta liukuovella.

Metsän kuningas Otso vartioi aikaa, joka tuntui pysähtyvän.
Yhtäkkiä ei ollut kiire minnekään…

Ukkohallasta löytyy monenlaista tekemistä myös meille, jotka emme harrasta laskettelua. Me tutustuimme ympäristöön tällä kertaa lenkkeillen mutta hyväkuntoiset hiihtoladut ympäröivät Ukkohallan rinteitä hiihtoa harrastaville ja mahdollisuus on vaikka lumikenkäilyyn tai moottorikelkkailuun. Ukkohalla on kuuluisa hyvistä ja pitkistä kelkkareiteistään. Sisätiloista löytyy kuntosali, keilaradat ja uima-altaat.

Luolasaunassa voi istua pitkään sen pehmeässä ja kosteassa löylyssä

Vierailumme aikana halusimme ehdottomasti tutustua Ukkohallan saunamaailmaan, josta löytyy 9 erilaista saunaa. Meidän ehdoton suosikki oli Luolasauna.
Luolasaunassa oli ihanat kosteat löylyt ja isosta ikkunasta avautui tunnelmallinen näkymä ulos Syväjärven rantaan. Ehdottomana kakkosena oli Karjalainen sauna, jonka pehmeissä löylyistä nautimme pitkään.

Ihana kiireettömyys ja rauhallisuus vallitsi tuossa suomalaisessa idyllissä, vaikka lomailijoita oli paljon. Saunomisten välissä voi tilata virvokkeita virkistämään, ennen kuin saunominen ja uiminen jatkuvat. Ahh!

Huoneistojen lasiseinät ja -katto loivat tunteen, että oli keskellä ympäröivää luontoa

Pitkän aktiivisen päivän jälkeen sukelsimme Sky Cabinin sängyn pehmeisiin lakanoihin ja tuijottelimme lasikaton läpi taivasta. Miten ihana olisikaan nukahtaa seuraten revontulien tanssia tai kaunista tähtitaivasta. Ihana paikka, ihana päivä, ihana Ukkohalla.

Kiitos että näytit meille sinua ympäröivää kauneuttasi, luonnon omaa taidetta!

Kiitos myös meidät vastaanottaneelle henkilökunnalle aidon iloisesta ja ystävällisestä palvelusta!

Kiittäen M&M

https://hotelukkohalla.fi/skycabins//

Kategoria(t): Mökkeily Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *