Mökkeily

Mökki-ihmisen Kevätmessut 2019

Kevätfiilikseen voi päästä monella tavalla. Yksi varma konsti on käydä vuosittaisilla Kevätmessuilla, jossa näytillä on niin mökkejä, niiden rakentamista, saunoja, puutarhoja, kalusteita aina terveyttä edistäviin voiteisiin ja puhtaaseen luomuruokaan. Eli suurmessut tarjoavat kyllä jokaiselle jotakin. Meitä kiinnostivat erityisesti mökkeilyyn liittyvät asiat, johon myös luonto ja hyvinvointi kuuluvat oleellisesti. Näidenkin tiimoilta messuilta löysimme monta mielenkiintoista osastoa.

Puutarhateemainen osasto toi kesän messukeskukseen tuoksuineen ja väreineen. Tulppaanimeri ja ajatuksella rakennetut näyttelyosastot herättivät uinuvan puutarhasuunnittelijan.

Tulppaanimeri

Ehdottomasti mielenkiintoisimpina kohteina löysimme mm Joulusaunan, joka on ehkä suomalaisinta ikinä. Huliswoodin kelopuusta rakennettu pieni ja tunnelmallinen sauna erottui edukseen monista moderneista saunamalleista. Huliswood valmistaa myös muita rakennuksia kuten esimerkiksi kylpytynnyreitä. Lisää heidän tuotannostaan täältä.

Joulusauna. Huliswood. Kelo – luonnon antiikkia
Harmaa kelopaneeli sopii erityisen hyvin esimerkiksi saunaan

Mielenkiinnon herätti myös pyörivä huvila, Villa Pyöriäinen. Vaikka itse huvilasta ei ollut messuilla kuvia, huvilan omistajan kertomukset uniikista huvilasta herätti mielenkiintomme. Toivottavasti Pyöriäinen tulee vierailumme kohteeksi, sillä se olisi todellakin tutustumisen arvoinen mökkeilypaikka.

Mökkeily on muuttunut käytännölliseksi, taloudelliseksi, liikuteltavaksi ja kompaktiksi ratkaisuksi ja kokonaisuudeksi, josta löytää omansa jokainen mökkeilyä rakastava ihminen. Enää ei mökkeilijän tarvitse välttämättä ostaa omaa tonttia mökkiä ja rantasaunaa varten, vaan hänellä on mahdollisuus ostaa kärryssä kulkeva kokonaisuus, jonka voi siirtää haluttuun paikkaan. Salvoksen tuotannosta lisää täältä.

Salvoksen rattailla kulkeva mökkivaunu, jonka yhteydessä myös oleskelutila keittiöineen

Myös Itämeren toiselta rannalta oli hauskoja, hullunkurisia ratkaisuja, joka sai hyvälle tuulelle. Jos olisi edelleen lapsi, mielikuvitus saisi siivet tässä hauskassa mökissä, jossa ikkunaruudut ovat vinossa ja katto tehty päreistä. Peppi Pitkätossut asuisivat kesän täällä ja hyppäisivät portailta nakuna uimaan. www.puukujurid.ee

Omalle mökille lähti mukaan paljon ideoita ja uusia ratkaisuja muun muassa siivoukseen, kompostointiin sekä saunaan. Myös niskoja ja selkää hoitava kiikkutuoli terassille. Laukussa on myös luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita sekä kipujakin hoitavia Tervaporvarin salvoja.

Teakkerin keinutuoleista ja muista tuotteista löydät tietoa täältä.

Inspiroivia suunnitteluhetkiä Sinulle!

Rakkaudella,
M&M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram